5 fotoprojecten voor deze zomer

5 fotoprojecten voor deze zomer

Ben je weleens aan de slag gegaan met een zomer fotoproject? Wij hebben de 5 leukste fotoprojecten voor je op een rijtje gezet.

Vakantie foto's

Sommige kun je al binnen één dag uitvoeren dus ga ervoor; pak je camera, maak de leukste foto's en doe mee met onze winactie! Meer daarover lees je onderaan dit artikel.

Instawall poster

#1 | Fotografeer dezelfde plek


Same place, different day! Heb je een favoriete plek, zoals het strand of een meertje vlakbij? Fotografeer het! Bij ons is het uitzicht vanaf de brug bij kantoor onze favo spot en deze hebben we op verschillende dagen vastgelegd.

Tip: Daag jezelf uit om op verschillende tijdstippen naar dezelfde plek te gaan en probeer elke keer wat nieuws te ontdekken.

Zomer foto's stijger

#2 | Fotografeer een thema

Same thing, different place. Ben jij gek op oude deuren, sunsets of andere objecten? Kies jouw onderwerp of thema en fotografeer het in diverse settings.

Tip: Wissel af! Laat iemand zitten of dansen op een stijger, zodat je verschillende foto's van hetzelfde object hebt, maar toch een ander verhaal vertelt.

 

#3 | Capture your feet

Maak van je eigen voeten een zomer fotoproject. Ze brengen je tenslotte naar je bestemming, dus capture that feet! Maak foto's van mooie tegeltjes, of het strand. Als je hier een tijdje mee bezig bent, merk je op dat de foto echt veel zegt over waar je bent geweest.

Tip: bekijk op Instagram de foto's van #fromwhereistand. Zo zie je direct een eenheid in de foto's.

Vakantie foto voeten

 

#4 | On the go

Focus je eens op de reis in plaats van de bestemming. Maak je eigen 'on-the-go' zomer fotoproject en word bewust van de dingen die je ziet onderweg. Stop bij een prachtig landschap of een leuk dorpje en maak een paar snapshots. Zo maak je de reis leuker en creëer je creatieve plaatjes. Dit 'on-the-go' fotoproject kan tijdens de reis, maar ook als één-dags fotoproject! Maak bijvoorbeeld een rapportage van de hele dag.

Vakantie foto's Instawall

#5 | Fotografeer gevoel

Denk verder dan familiefoto’s en zonsondergangen. Zoom in & kies voor gevoel. Denk aan het water in het zwembad, het zand tussen je tenen, een close-up van een gebruinde huid of die heerlijke fles wijn.


Probeer eens alleen een deel van iemand te fotograferen. Hierdoor breng je niet alleen het gevoel over, je maakt direct detailshots, rustige beelden, die het bijzonder goed doen in een Instawall. Details die je fotografeert zullen in de Instawall een geheel vormen met andere foto’s.

 

Doe mee & win!

Zin om aan de slag te gaan? Wij zijn benieuwd, deel je foto's op Instagram of Facebook met #SummerOnTheWall en maak kans op een Instawall van je mooiste foto's.