DUURZAAMHEID & INSTAWALL

Bij Instawall omarmen we duurzaamheid als een kernwaarde, waardoor we niet alleen prachtige herinneringen vastleggen, maar ook bijdragen aan een groenere planeet. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van onze duurzame benadering:

Printen on demand

Onze afdrukken worden geproduceerd op aanvraag, wat betekent dat we geen overbodige voorraden creëren. Dit minimaliseert verspilling en vermindert de milieu-impact, omdat we alleen produceren wat nodig is, wanneer het nodig is. On demand produceren is duurzaam produceren. Bij Instawall produceren we alles zelf in Gronau. We doen dat precies op maat en volgens de aantallen die onze klant nodig heeft.

Onze UV inkten zijn biologisch afbreekbaar

Wij gebruiken inkten die biologisch afbreekbaar zijn, waardoor de belasting op het milieu aanzienlijk wordt verminderd. Onze inkten dragen dan ook het Greenguard certificaat. Deze inkten behouden de levendigheid van je herinneringen, terwijl ze vriendelijk zijn voor de aarde.

Duitse materialen

Onze toewijding aan duurzaamheid begint al bij de keuze van materialen. We selecteren zorgvuldig hoogwaardige Duitse materialen die niet alleen garant staan voor uitmuntende kwaliteit, maar ook voldoen aan strenge milieunormen.

Duurzaam geproduceerd met zonnepanelen

Onze productieprocessen worden aangedreven door zonne-energie. Door gebruik te maken van zonnepanelen verminderen we onze ecologische voetafdruk en streven we ernaar om op verantwoorde wijze energie te gebruiken bij het creëren van jouw unieke wanddecoraties.


FSC hout voor houten lijsten

Voor onze houten lijsten maken we gebruik van FSC-gecertificeerd hout. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, waarbij wordt gezorgd voor behoud van biodiversiteit en respect voor lokale gemeenschappen.


Bij Instawall gaat duurzaamheid hand in hand met het vastleggen van jouw kostbare momenten. We streven ernaar een positieve impact te hebben op zowel jouw leefruimte als de wereld om ons heen. Samen kunnen we een groenere toekomst creëren, één prachtige herinnering tegelijk.

Voor jou, voor ons & voor onze planeet