Assortiment en materialen

FAQ

+ Op welke materialen kan ik mijn Instawall laten printen?
Een Instawall of fotoprint kun je laten afdrukken op:
- Dibond Aluminium: een matte afwerking met een industriële look.
- Plexiglas: een glanzend eindresultaat waarbij de kleuren heel mooi uitkomen.
- Glas: museumwaardig materiaal waarbij de kleuren optimaal tot z'n recht komen.
- Poster: geproduceerd op 240 gr/m2 premium fotopapier, geprint met een fine-art fotoprinter voor de beste afdrukkwaliteit.
- Ingelijste prints met passe-partout: een print op 240 gr/m2 papier, geprint met een fine-art fotoprinter, met een hagelwit passe-partout en een houten fotolijst.

+ Welke accessoires kan ik bestellen?
Maak jouw unieke Instawall of fotovergroting helemaal af met onze accessoires:
- Houten posterstrip: handgemaakte houten ophangsystemen, perfect voor onze posters.
- Houten baklijst: de finishing touch van jouw Instawall of fotovergroting.
- Houten fotoblokje: zet jouw Instawall of fotoprint eenvoudig neer.


+ In welk kleurprofiel wordt er geprint?
De Instawalls en fotoprints worden in het kleurprofiel Adobe SRGB (voor posters) en Adobe RGB 1998 (voor aluminium, plexiglas en glas) geprint. Twijfel je over het juiste kleurprofiel die jouw foto’s hebben? Neem dan gerust contact met ons op.
Let op, soms leveren fotografen foto’s aan met het kleurprofiel Pro Photo. Als wij dit kleurprofiel omzetten naar onze instellingen, kunnen de kleuren afwijken.
Neem bij twijfel daarom altijd contact met ons op. 

Ophangen

+ Wat houdt het gratis ophangsysteem in?
Onze fotoproducten op aluminium, glas en plexiglas worden standaard geleverd met een kwalitatief hoogwaardig ophangsysteem. Deze wordt er tijdens de productie op gemonteerd, zodat je thuis direct je Instawall of fotovergroting op kunt hangen. 

+ Hoe kan ik mijn Instawall of fotovergroting ophangen?
Dat gaat heel makkelijk met ons ophangsysteem die we aan de achterkant van je print monteren en die je vervolgens met één of twee schroeven aan de muur worden gehangen. Wil je geen gaten in de muur boren, dan kun je eventueel ook kiezen voor een railsysteem waarmee je door middel van bijbehorende ophanghaken en koorden je wanddecoratie kunt ophangen en verplaatsen. Deze railsystemen zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten en lijstenmakers.
+ Hoe kan ik mijn poster ophangen?

Je poster komt het best tot zijn recht in onze handgemaakte, houten poster ophangsystemen. Uiteraard kun je de poster ook op andere manier ophangen. Lijst ‘m in, hang ‘m met punaises aan een prikbord of gebruik dubbelzijdig tape.
+ Krijg ik een ophangsysteem bij mijn poster?
Alleen bij aanschaf van de fotostrip met ophangsysteem, ontvang je een houten ophangsysteem. Alle andere posters worden zonder ophangsysteem geleverd. Een handgemaakt houten ophangsysteem kan eenvoudig worden meebesteld.
+ Kan ik een afwijkende maat bestellen van het houten ophangsysteem?
De beschikbare formaten van het houten ophangsysteem zijn 25, 60, 70, 80, 100, 120 en 140 centimeter. Dit zijn vaste formaten en hier kan helaas niet van worden afgeweken. Het is dus niet mogelijk om een ophangsysteem met een afwijkende maat te laten maken.

Een Instawall maken en opslaan

+ Van welke kwaliteit moeten mijn fotobestanden zijn?
Foto’s die gemaakt zijn met een camera of telefoon zijn vaak van voldoende kwaliteit. Bij Instawall kijken we naar het aantal pixels van een foto om de kwaliteit te bepalen. Foto’s voor in een ‘klein’ vak in een Instawall dienen minimaal 640x640 pixels te zijn. Je krijgt automatisch een melding van ons als de resolutie van de gebruikte foto te laag is. 


+ De tool geeft aan dat de resolutie van mijn foto te laag is. Wat nu?
Foto’s met een lage resolutie worden niet scherp afgedrukt. We raden daarom aan om foto’s met lage resolutie te vervangen door andere foto’s. Wil je de foto toch in je ontwerp laten staan, bijvoorbeeld omdat de foto voor jou erg waardevol is? Dat kan natuurlijk. Reken er dan wel op dat de afdruk van de foto minder scherp zal zijn dan de afdrukkwaliteit die je van Instawall gewend bent.


+ Kan ik mijn Instawall project tussentijds opslaan?
Dat kan zeker! Als ingelogde gebruiker kun je jouw Instawall project online opslaan. Maak hiervoor een account aan en klik in de tool op de ‘opslaan’ button. Je hoeft geen programma op je computer te downloaden, alles gaat eenvoudig online.

+ Hoe lang blijft mijn Instawall bewaard?
Een Instawall project en de foto’s die je hierbij hebt geupload, blijven één maand in jouw account opgeslagen. Let op: de foto’s zijn gekoppeld aan een Instawall project. Wil je een andere maat Instawall maken, dan dien je de foto’s opnieuw te uploaden. Als je het fotoproject hebt besteld, dan zijn de foto’s daarna niet meer zichtbaar in je account.

+ Mijn foto’s zijn verdwenen, kan ik ze terughalen?
Ben je langer dan een maand bezig met je Instawall en heb je hem tussentijds niet opgeslagen? Dan is ons systeem genoodzaakt om de foto’s te verwijderen. Vanwege onze privacy richtlijnen worden de foto’s namelijk niet langer dan een maand bewaard. Is je project minder dan een maand gelegen gemaakt en zijn je foto’s toch verwijderd? Dan kan het helpen om even opnieuw in en uit te loggen, of een andere internetbrowser te gebruiken. Let op, de foto’s zijn gekoppeld aan een Instawall project. Wil je een andere maat Instawall maken, dan dien je de foto’s opnieuw te uploaden.

+ Ik heb geen Instagram, kan ik toch een Instawall maken?
Dat kan zeker! Je kunt foto’s direct uploaden van je computer, tablet, telefoon, Instagram of een ander social media kanaal. Je hebt dus geen Instagram nodig om een Instawall te maken.

+ Kan ik mijn foto’s op een later moment vervangen?
Een afgedrukte Instawall of fotovergroting kan niet worden aangepast nadat deze in productie is gegaan.