8 tips voor het maken van je eigen mooie Instawall

8 tips voor het maken van je eigen mooie Instawall

Heb je ook zoveel foto’s gemaakt dat je telefoonopslag ervan overloopt? Tijd om al die kiekjes eens uit te zoeken. Genoeg leuks om uit te kiezen, maar hoe zorg je er nou voor dat jouw Instawall een echt kunstwerk wordt? Deze 8 tips zullen je zeker goed op weg helpen!


1. Let’s start

Voordat je begint met het maken van je fotocollage, is het verstandig om te bedenken wat jouw uitgangspunt is. Wil je bijvoorbeeld een collage maken van foto’s van een bepaalde fotoshoot, mensen, een evenement, een gave reis of de highlights van het jaar? Zo kan je gericht te werk gaan!

Instawall bruiloft foto's

2. Kill your darlings

Tijd om je foto’s te uploaden! We kunnen ons voorstellen dat het moeilijk kiezen is tussen al die mooie kiekjes. Wees daarom selectief en probeer de beste/mooiste/waardevolste eruit te pikken. Hierdoor zal je een mooie selectie overhouden die Instawallwaardig zijn 😉


3. Vind je filter

Kleur kan een belangrijke rol spelen in het samenstellen van je Instawall. Vind je het belangrijk dat je fotocollage rustig oogt en in je interieur past? Bedenk dan welke tinten je er graag in wilt hebben. Daar zou je je foto’s al op kunnen uitzoeken. Heb je nou foto’s in allerlei verschillende kleuren? Dan kan je ervoor kiezen om een filter te gebruiken. Zo wordt jouw Instawall echt één geheel. In onze tool hebben we een zwart-witfilter die je op al je foto’s of een deel daarvan kan toepassen. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel goede fotobewerking apps waarmee je jouw foto’s een boost kan geven, zoals Pixlr, Afterlight, VSCO of gewoon via Instagram.

Kleur of zwart-wit in je interieur

4. Persoonlijke print

Wil je jouw creatie wat persoonlijker maken? Maak dan gebruik van quotes en/of prints. We hebben in onze tool allerlei quotes staan op het gebied van wedding, vakantie, familie en liefde. Daarnaast hebben we ook genoeg leuke prints in onze tool die jouw Instawall net dat extraatje geven! Als je je Instawall nou écht persoonlijk wilt maken, dan zou je ook foto’s van handgeschreven briefjes of zandteksten kunnen gebruiken. Get creative! 

Familie quotes

Quotes in je fotocollage

5. Create your story 

Naast de quotes en je eigen foto’s is het ook leuk om sfeerbeelden in je collage te plaatsen, zoals mooie planten, skylines, dieren en texturen. Hierdoor creëer je wat meer rust in het geheel én kan het je ‘verhaal’ net wat completer maken. 

Sfeerbeelden en foto's

6. Cut and crop

De kans is groot dat je in je album veel staande en liggende foto’s vindt. Als je die foto’s in je Instawall gebruikt, zal de tool altijd het midden van je foto pakken. Dit kan wel eens gekke uitsneden opleveren, zoals ‘afgehakte’ hoofden of voetloze benen. Geen nood! In de tool kan je met de optie ‘foto bijsnijden’ je eigen vierkante kader bepalen. Nooit meer halve gezichten aan de muur! 

Bijsnijden foto Instawall

7. Fris of stoer

In de Instawall tool werken we met 2 verschillende kleuren grid: wit en zwart. Wit geeft vaak een wat rustiger en fris effect en zwart heeft daarentegen een wat stoerdere uitstraling. Daarnaast kan je voor verschillende omlijningen kiezen, namelijk dik, normaal of geen omlijning. Heb je veel contrasterende afbeeldingen? Dan is zonder grid erg mooi als je een strakke, iets moderner ogende Instawall wilt. 

Zwart, wit of geen grid voor je collage

8. Blijf bij jezelf!

Het belangrijkste is natuurlijk dat je een Instawall creatie maakt die JIJ mooi vindt! Je kan altijd even voor inspiratie kijken in ons lookbook, of op onze Facebook, Pinterest of Instagram. Zorg er voor dat hij bij jou past, en jij er tevreden mee bent. 

Veel succes en plezier met het ontwerpen van jouw Instawall! Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat. Deel je creatie met ons via #myinstawall op Instagram of mail hem naar info@instawall.nl 🤩